top of page

Liiketalouden Liiton jäsenyyteen voit yhdistää myös työttömyyskassan jäsenyyden. Kassan jäsenyydellä vakuutat itsesi työttömyyden varalta. Saat taloudellista turvaa, kuten ansiosidonnaista päivärahaa työttömyyden tai lomautuksen  kohdatessa. LTA:n palvelukumppanina toimii Erityiskoulutettujen työttömyyskassa Erko.

Liiton jäsenet voivat halutessaan valita myös toisen työttömyyskassan.Työttömyyskassan jäsenyys on vapaaehtoista eikä ketään liitetä automaattisesti (ilman hakemusta) työttömyyskassan jäseneksi. Kassaan liittyminen on kuitenkin ehdottomasti suositeltavaa.

Huom! Ainoastaan Erko-kassan jäsenyys on yhdistettävissä LTA:n jäsenyyteen, jolloin jäsenmaksu laskutetaan yhdessä Liiketalouden Liiton jäsenmaksun kanssa. 

Työttömyyskassan jäsenellä on lainsäädännössä määrätyin edellytyksin oikeus työttömyyskassan maksamiin etuuksiin, joita ovat ansioon suhteutettu työttömyyspäiväraha ja vuorottelukorvaus. Hoitaessaan lakisääteisiä tehtäviään (etuuksien maksatus, jäsenyysasiat) työttömyyskassat käyttävät julkista valtaa ja hoitavat julkista tehtävää. Julkisen vallan käyttäminen perustuu lakiin. Esimerkiksi työttömyyskassan jäsenyysasioiden hoitamista säätelevät työttömyyskassalaki, työttömyyskassan säännöt ja näiden lisäksi myös hallintolaki, siltä osin kun työttömyyskassalaissa ei ole erityissäännöstä.

HUOM! Mikäli olet liittynyt LTA:n jäseneksi ennen vuotta 2021, voi työttömyyskassasi olla Aaria (ent. JATTK-kassa).

Erko.jpg

Liiketalouden Liiton jäsenet ovat voineet liittyä Erityiskoulutettujen työttömyyskassa Erkoon 1.1.2021 alkaen. 

 

Erko-kassan jäsenmaksu laskutetaan yhdessä LTA:n jäsenmaksun kanssa.

Erko palvelee jäseniään ansiopäivärahaan, vuorottelukorvaukseen ja liikkuvuusavustukseen liittyvissä kysymyksissä.  
 
Kassaan voi olla yhteydessä joko lähettämällä viestiä eAsioinnin kautta, sähköpostia tai soittamalla. 
 
Kassan yhteystiedot ovat: 

 

Palvelunumero (09) 7206 4343

 

Erkon puhelinpalvelu on avoinna maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 12–15. Jos pääset puhelimessa jonoon, älä sulje puhelinta, koska menetät tällöin jonotuspaikkasi. Puhelusta veloitetaan paikallisverkkomaksu myös jonotusajalta.
  
Kassan verkkosivuilta osoitteesta www.erko.fi löytyy tietoa eri etuuksista ja niiden hakemisesta. Ansiopäivärahahakemuksen liitteineen voi jättää verkkosivujen eAsioinnin kautta

bottom of page