top of page

Työsuhde voi päättyä useista eri syistä. Määräaikainen työsopimus päättyy määräajan umpeutuessa tai kun sovittu työ valmistuu.  Toistaiseksi voimassa oleva (eli ns. vakituinen) työsuhde voi päättyä irtisanomiseen, irtisanoutumiseen tai työsuhteen purkuun. Riippumatta siitä, mikä työsuhteen päättymisen syy on, muista pyytää työnantajalta todistus tekemästäsi työstä. Työtodistusta tarvitaan, mikäli joudut työttömäksi ja haet työttömyysetuutta. Luonnollisesti todistus on tärkeä dokumentti myös hakiessasi uutta työtä. Työnantajalla on velvollisuus antaa työtodistus työntekijän pyynnöstä. 

Jos työsuhde päättyy työnantajan puolelta tapahtuneeseen irtisanomiseen ja esimerkiksi irtisanomisen perusteet mietityttävät, on sinulla oikeus tutkituttaa irtisanominen liiton juristilla. Ota yhteys liiton työsuhdeneuvontaan.  

 

Palkanmaksu työnteon päättyessä

 

Työsuhteen päättyessä loppuu luonnollisesti myös palkanmaksu. Loppupalkka on maksettava työsuhteen viimeisenä päivänä, ellei toisin ole sovittu. Esimerkiksi työsopimuksessa on voitu sopia, että loppupalkka maksetaan yrityksen seuraavana normaalina palkanmaksupäivänä. Jos sinulla on työsuhteen päättymishetkellä pitämätöntä vuosilomaa, korvataan ne sinulle rahana palkanmaksun yhteydessä. Tarkasta siis loppupalkkaasi koskeva palkkatodistus huolellisesti.

Lue lisää yleistä tietoa työsuhteen päättymiseen liittyen STTK:n tuottamalta Työelämään.fi -sivustolta. Kaikissa työsuhteen päättymiseen liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä liiton työsuhdeneuvontaan. Työsuhdeneuvonta on jäsenille maksutonta.

bottom of page